Mina senaste artiklar

Referat semifinal 4 : Hammarby IF HF - IFK Kristianstad

Ett proppfullt ”Jerka” bar fram Hammarby i fjärde semifinalen. Grönvitt såg ut att sno åt sig segern mot Kristianstad och tvinga fram en femte match – men snubblade på målsnöret.

Hammarby fick, som så många gånger tidigare, en bra start på matchen. Alexander Morsten var nästan vertikal mot marken när han kastade in 3-0 efter tre minuter. Bortalaget kom igång kort därefter, men Bajen ville inte släppa taget om ledningen. Viktor Ahlstrand gled förbi försvararna och slungade in 6-4. Men därefte

Semifinaler i handbollens högsta ligor

Semifinalsserierna i SHE och Handbollsligan, högstaligorna i handboll, är igång. Serierna avgörs i bäst av fem matcher och de högst rankade lagen i båda ligorna har fördel inför slutomgångarna.

Tre matcher har spelats i denna serie och samtliga har varit förvånansvärt jämna. Skuru har lyckats skaka om det vanligtvis överlägsna Göteborgslaget rejält. I alla matcherna har lagen turats om att hålla i taktpinnen. Men stora mängder slarv från Skuru har lett till att de förlorat båda första matcherna

Referat semifinal 3: IFK Kristianstad - Hammarby IF HF

Tigerrandigts inledning lovade mer – sedan upprepade sig historien från första semifinalen. Kristianstad tog över helt och vann tredje mötet med stora siffror.

Hammarby fick en bra start på matchen. 0-2 och en utvisning på en Kristianstadspelare efter tre minuter gav känslan av att matchen skulle bli annorlunda än förra mötet i Kristianstad – men hemmalaget var snart ikapp. Viktor Ahlstrands underarms-hoppskott efter dryga åtta minuter gav 3-4 och sista tigerrandiga ledningen för matchen.

Finalomgången i USM har startat

Den enorma anläggningen IFU Arena i Uppsala är fylld med svettiga handbollsspelare, glada volontärer och föräldrar klädda i supportertröjor. På de sex planerna i byggnaden möts spelare från hela landet i matcher som slutar i förlusttårar, segerjubel och kanske viktigast: guldpokaler. Här ska allting avgöras. Varje år spelas finalomgången i de svenska ungdomsmästerskapen, förkortat USM, under en helg i maj. Efter att ha slitit under en hel säsong samlas de åtta bästa lagen i varje åldersklass för

Premiär för kvinnliga Formel-klassen

I helgen var det premiär för F1 Academy, en ny racingklass endast för tjejer och kvinnor. Där får de tävla i bilar liknande de som används i Formel 2- och Formel 3-mästerskapen.

Genom alla tider är det endast två kvinnor som har kört F1-lopp. Internationella Bilsportsförbundet, FIA, vill ändra på mansdominansen och har därför skapat F1 Academy, en ny racingklass endast för kvinnliga förare. Många hoppas att klassen ska kunna bli en möjlig språngbräda för kvinnliga förare in i de större racingkl
Arkivfoto: Stephan Grahn

Referat cupfinal 1: IFK Kristianstad - Hammarby IF HF

Bajen hade aldrig vunnit mot Kristianstad i Kristianstad Arena. Med hjälp av hundratalet grönvita fans bröts den dystra sviten i första finalen av ATG Svenska cupen.

Grönvitt har en bolls övertag inför returen hemma på Söder.

Inget av lagen hade några vidare problem med sina shoot out-försök; samtliga spelare satte sina skott och därmed stod det 3-3 på tavlan vid matchstart. Kristianstad fick göra matchens första spelmål, men två raka mål av Hammarby därefter gav grönvit ledning med 5-4 –

Referat Handbollsligan: Hammarby IF HF - HK Malmö

Stort underläge vändes till sex bollars ledning en bit in i andra. Men Hammarby lyckades inte knyta ihop säcken – och Malmö snodde åt sig en pinne i slutsekunderna.

Bajen var först att spräcka målnollan, men den ledningen hölls inte länge. Det låga men taggade Malmö-försvaret gjorde det svårt för Hammarby att komma till bra lägen. Med sitt höga tempo kunde bortalaget kontra på varje stulen boll och varje målvaktsräddning. Efter 17 minuter var stäl

Amo HK - Hammarby IF HF

Hemmalaget gjorde mål i sitt första anfall för den andra halvleken, men Aspenbäck gjorde 10-19 kort därpå. Amo reducerade ännu en gång, men Olsson tryckte in två raka till tiomålsledning för första gången i matchen, 11-21, knappt tre minuter in i halvleken. Men då la Amo i ytterligare en växel och gjorde fyra raka. Hammarby tappade ett tag sitt flyt i anfallet, i den första halvleken var det ofta enkelt att komma till bra lägen, men nu fick Bajenspelarna slita mer för sina mål. Ett nytt hoppskot

Hammarby IF HF - HF Karlskrona

Karlskrona fick en bättre start på matchen än Bajen. Gästerna gjorde det första målet i matchens första anfall, och utökade drygt två minuter senare till tvåmålsledning. Kort därpå minskade Oliver Wigmark gapet med sitt skott runt målisen, 2-3 efter 3:30. Karlskrona utökade igen, och Bajen reducerade igen. Men därefter gjorde Karlskrona två raka mål och tog en tremålsledning, 3-6 sju minuter in i matchen. När Patrik Fahlgren lämnade in timeoutkortet efter knappa tio minuter hade Bajen inte nätat

Önnereds HK - Hammarby IF HF

Trots 40 gjorda mål på Önnered åkte Hammarby tomhänt tillbaka till huvudstaden.

Sista skottet kunde gett poäng – men hemmakeepern räddade.

KÖP BILJETT TILL BAJEN-AMO ON 13/12 HÄR

Henrik Olssons första av åtta mål inledde matchen, men Hammarby tappade ledningen direkt. Båda lagen turades om att näta, och Bajen tog flera gånger under de inledande minuterna en tvåmålsledning, som man sedan tappade lika snabbt igen. Lagen höll jämna steg med varandra länge, och vid ställningen 11-10 tog tiger

Lugi HF - Hammarby IF HF

Hemmalaget inledde målskyttet efter två minuter, men Viktor Ahlstrands kvittering kom redan i nästa anfall. Lugispelarna fick till en början komma väldigt nära Hammarbyförsvaret och kunde därmed göra ett par lättare mål utifrån, men Linus Bergh inledde starkt i mål och satte ofta stopp för hemmalagets skott. Dessutom såg det ett tag ut som att Bajenspelarna hade svårt att komma igenom Lugis tajta försvar – men snart ökade de farten och hittade enkla luckor. Hammarbys niometerslinje var hårt uppb

”Vi får inte vara tillfreds där vi är nu”

Hammarbytåget har gått som på räls under stora delar av höstsäsongen. Höstens 16 seriematcher har resulterat i elva vinster, fyra förluster och en oavgjord. Vid VM-uppehållet för ett år sedan hade Hammarby sju vinster på 18 matcher, men under våren gick det bättre och bättre. Med åtta vinster av åtta möjliga i seriespelet, SM-semifinal och även finalspel i ATG Svenska cupen skapades en stark grund att bygga vidare på.